EITA Elevator (Malaysia) Väljer Evatics programvara för att förbättra produktivitet och kundnöjdhet

17 Juni, 2014 – EITA Elevator (Malaysia) en ledande designer och tillverkare av hiss-system har meddelat antagandet av Evatic Service Management System för att minska och optimera sina serviceprocesser, öka konkurrenskraft, förenkla arbetsflödeshantering och produktivitet för teknikerna. 

 

Eita-Company-Evatic

EITA Elevators (Malaysia) engagemang för produktkvalitet och hög kundservice innebär att ha större insyn och kontroll över sina teknikers processer och goda kundrelationer är att kärnan till dess “tillväxt”.

 

photos-maintenance_Evatic

“Vi är mycket glada över att EITA Hiss har valt Evatic som sin service management partner. Evatic har åtagit sig att stödja EITA Elevator (Malaysia) engagemang för kvalitet i alla led av affärsprocessen – från offert till kundservice. Vi är stolta över att få möjlighet att bidra till en central del av EITA Elevators tillväxt. “, Sa Herr Arild Andersen, grundare och forskningschef för Evatic.

 

Om EITA Elevator (M) Sdn. Bhd
Den huvudsakliga verksamheten för EITA Elevator är design, installation och underhåll av hissar. EITA Elevator (Malaysia) engagemang i design och tillverkning är av personhiss system. EITA Elevator (Malaysia) designar och tillverkar även kommersiella Hiss-system och hissar för hushåll.I en mindre omfattning jobbar EITA Elevator (Malaysia) även med design och tillverkning av rulltrappor.

EITA Elevator (Malaysia) engagemang för produktkvalitet styrks av det faktum att EITA-Schneider och EITA Elevator är alla ISO 9001:2008 certifierade. Dessutom är dem engagerade för arbetstagarnas hälsa och säkerhet, som styrks av det faktum att EITA Elevator har fått OHSAS 18001:2007 certifikat för hälsa och säkerhet under 2010. För mer information, gå till www.eitaelevator.com.my.

 

Om Evatic
Evatic utvecklar och levererar Evatic Service Management System – en komplett lösning speciellt för företag som utför teknisk service och underhåll. Den multifunktionella service management-lösningen täcker alla aspekter av affärsprocessen – från försäljning med den integrerade CRM-lösningen för service management, automatiserade och optimerade lättanvända mobila lösningar. Den syftar till att öka kvaliteten och effektiviteten i din tekniska service-och underhållsverksamhet och därmed göra din service lönsam. Bolaget grundades i Norge 1991, och ligger i Norge, Sverige, Tyskland, Frankrike, Kina, Singapore, Benelux och Polen. Evatic Lösningen har levererats till kunder i närmare 30 länder över hela världen och finns på 9 olika språk. Läs mer på www.evatic.com.